Project

General

Profile

Bug #16543

HDMI "unsupported mode" error with Nvidia GTX 1060 (Pascal) since Tails 3.12.1

Added by goupille 4 months ago. Updated about 1 month ago.

Status:
Rejected
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Hardware support
Target version:
-
Start date:
03/07/2019
Due date:
% Done:

0%

Feature Branch:
Type of work:
Research
Blueprint:
Starter:
Affected tool:

Description

A user reported that booting Tails 3.12.1 on a Lenovo y520t-25ikl tower computer ends up with an HDMI error.
nouveau.modeset=0 doesn't change anything, and nouveau.noaccel=1 ends up in a black screen.
The troubleshooting mode is also not usable (resolution so wide only a part of the greeter is displayed)

The user is confirming that there was no issue with previous releases.

History

#1 Updated by intrigeri 4 months ago

  • Assignee changed from intrigeri to goupille
  • QA Check set to Info Needed

The user is confirming that there was no issue with previous releases.

3.12.1 really has no related change so I assume 3.12 is the one that introduced the regression.

We've updated the kernel on the stable branch so please ask them to test it:
https://nightly.tails.boum.org/build_Tails_ISO_stable/lastSuccessful/archive/build-artifacts/

#2 Updated by intrigeri 4 months ago

  • Category set to Hardware support

#3 Updated by goupille 2 months ago

I asked the user again

#4 Updated by intrigeri about 2 months ago

  • Assignee deleted (goupille)
  • QA Check deleted (Info Needed)

@goupille, any update?

#5 Updated by goupille about 1 month ago

  • Status changed from Confirmed to Rejected

sorry for the delay it seems that I forgot to update the ticket...

the user is blaming a broken RBG cable so I'm rejecting this

Also available in: Atom PDF